Huis met de kogel

De komende twee maanden staat de kijkdoos ‘Huis met de kogel’ van Rob Komen tentoongesteld in de meetingspace van Laatmakers. Rob Komen (Alkmaar, 1953) woont en werkt in Alkmaar en is actief als schilder, graficus, tekenaar, dichter en fotograaf. De kijkdoos is een huis waarachter elke verdieping een verhaal achter schuilgaat. Kom je een kijkje nemen!

 

 

Lees hier in het kort de verhalen achter de vijf etages. Van onder naar boven.

Onderste verdieping:
Een verlaten toneel. Het spel is voorbij. De opvoering van een verlaten legerkamp. De regen heeft het kampvuur gedoofd, de tent is nat geworden. Het brandhout is onbruikbaar. Het bos sompig en vochtig. Eerste verdieping.
De mandenmaker heeft zijn takken in de week. Vochtig hier. De ambachtsman is even weg, een bestelling wegbrengen. Het bordje “Ik ben zo terug”, hangt vast op de deur.

Tweede verdieping.
De moderne Tijd. Halogeenspotjes en moderne schilderijen, meubels van De Stijl. Design. Een tuinfeest. Maar ook grafiek aan de muur van historie.

Derde verdieping.
Een huiskamer uit de vorige eeuw. Meubels van zwaar eiken, pluche en tapijten. Schilderijen aan de wand. “Gezicht op Alkmaar” in olieverf achter de tafel.De ingehuurde schilder heeft helaas het parket besmeurd. En daarna de wijk genomen.

Vierde verdieping.
Het voormalige museum. De muffe zolder waar de vloer nog kraakte. Balken aan de zoldering. Oude meesters. Charly Toorop, Theo Ros en andere kunstenaars uit onze stad en streek. Ode aan kunst en cultuur in Alkmaar.